Thursday, December 29, 2011

Magyarok a fedélzeten...

Körülbelül 20-25 magyar dolgozó van a fedélzeten. azért csak kb. mert a dolgozók összetétele hetente változik. Bármikor jöhet egy magyar az éppen távozó dolgozó helyett...Egy szerződés 6 hónapig tart tehát valakinek mindig lejár éppen és leszáll a kikötőben. A cég Miamiban lévő központjából irányítják hogy a 24 hajó közül ki, mikor, melyik hajóra kerül dolgozni. 13 kikötőből indulnak a hajók szerte Amerikában. Mi minden vasárnap indulunk a Texas -i Galvestonból, és ide érünk vissza a következő vasárnap reggel.
Szóval mi magyarok egy parányi csapatot alkotunk itt a Magic-on. Legtöbben ugyan abban a pozícióban vannak mint én, de van köztünk pincér  is. Tulajdonképpen szinte alig találkozunk mert a 300 méter hosszú hajó 16 emeletén ez a 25 ember eléggé szét tud szóródni.
Magyar beszédet tehát nem sokat hallok. Ezért volt nagyon érdekes ami még az első héten történt, még a betanulós időszakomban. Egyik nap délelőtt a medencénél dolgoztam. Törölközőket osztottunk a napozni érkező vendégeknek. Egy hölgy megkért, hogy 2 fürdőlepedőt vigyek a napágyához. Mikor átadtam így szólt: Köszönöm szépen! Nagyot néztem mire Ő azonnal folytatta magyarul a társalgást.

Ő egy magyar származású amerikai. Látta a kitűzőmön, hogy magyar vagyok ezért szólalt meg az anyanyelvén. Jól elbeszélgettünk. Kiderült, hogy Szegedi születésű, már régóta él Amerikában. Milyen kicsi a világ! Egyébként minden vendég nagyon mosolygós és rendes. Egyáltalán nem nézik le a dolgozókat. Jókat szoktam beszélgetni velük...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...