Friday, April 11, 2014

Tanulás Antibesben...

Március 15-én kivettem 8 nap szabit és elutaztam Franciaországba. Pontosabban Nizzába és onnan a közeli Antibesbe mentem, ugyan abba a Crew házba amibe ősszel is voltam. Innen nem messze a Zephyr Yachting-nál fizettem be a képzésekre. Hétfőn indult a tanulás a Jet Ski vezetői tanfolyammal, majd a követező 3 napban volt az oktatói rész... Mivel motorra van jogsim nem volt idegen ez a "vizimotor" vezetés sem. Mondjuk a víz lehetett volna melegebb, de hát tavasz elején mit várhat az ember :)


Kikötői életkép. Most még nagyon a szezon eleje van. Az itt lévő yachtokat takarítják, újítják, a többi pedig  még meleg helyeken van. :)

Szóval a tanfolyamon volt elméleti és gyakorlati képzés, tanteremben és persze a vízen. A negyedik napon Angliából jött egy férfi aki vizsgáztatott minket. Tehát immáron Jet Ski oktató vagyok. :)
Az ötödik nap volt a rádiós vizsga, korábban már említettem, hogy egy online teszt kellett hozzá és igazából itt már nem sok újat tudtunk meg, hanem mindjárt egy még összetettebb és hosszabb tesztel már azonnal nekiláttunk a vizsgának. Ez is sikerült! De nem mindenki volt ilyen ügyes mert fele ember megbukott.

Szombaton visszatértem Londonba... Volt még 2 nap szabim, úgy hogy így az adóév végén /ami itt április 5.-e nem év vége mint otthon/ azt is kivettem. 
Újra rám jött a főzés, elkészítettem két kedvenc kajám a sok közül. :D Egyik este, egy nagy edény darált hús levest, másnap meg egy tál chilis babot. Jutott az egész háznak! Nagyon finom volt. Újra járunk edzeni is egy közeli óriási edzőterembe. Nyitva van non-stop ami nekem nagyon jó mert munka után reggel tudok menni. Utána jobbat alszom.



Még március elején a hotelban kineveztek éjszakai recepciós managernek. :)


Közben folyamatosan keresem a yachtos munkát is de jobb lenne kint lenni helyben Antibesben. Most újra gyüjtöm a szabadnapokat :)
Közben levelem jött Miamiból is a Carnivaltól... :)

Na erről majd legközelebb! :)

Üdv mindenkinek! Ricsi





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...