Monday, March 7, 2016

Itthonról......

Itthon mindig sokkal gyorsabban telik az idö, annyi helyre kell(ene) menni, annyi dolgot eliztézni, hogy a két hónapból mindig kimarad valami.
Na de kezdem az elején. 7 hónap 1 hét meló után január 11.-én leszálltam és az egész napomat Houstonban töltve este 9 kor elindultam haza. Az átszállásom ezúttal Istambulban volt ahol pont az nap volt a merénylet :( de ebböl a reptérem semmi nem volt észlelhetö. Az utam ezúttal tehát másnap este ért véget Pesten.




Elkezdtem sorba venni mit is akarok a 2 hónap alatt csinálni: 



Mindjárt elsö héten letudtam a szokásos véradásomat, amit ez alkalommal már ötödször tettem, tehát jubileumi volt :) 





Nagyon jó az állandó meleg éghajlaton lenni, de olyan embernek aki 4 évszakon szocializálódott egy idö után azért kezd hiányozni a tél, a hideg, a hó. Utoljára 3 éve voltam itthon télen, akkor voltam utoljára sielni is... Már nagyon hiányzott, most mindenképpen be akartam iktatni. Mivel az idén télen Europában is elég meleg volt, biztosra akartam menni e téren és magas helyet választottunk ahol nem csalódunk a hóban.

Egy kis mozgóképes összefoglaló:  


      Videó itt

                                                  






Szuper napokat töltöttünk, egy szuper síterepen, szuper szálláson! :)



Itthon, mint mindig szinte minden Bárány buliba ott voltam e 2 hónap alatt :) bárhol volt is az. A zászlóm jól betelt már :)







Márciusban kirepültem Angliába, ahol meglátogattam egyik volt munkatársamat Londonba, majd átutaztam Chesterfildbe Christopherhez, akit már pár korábbi postomból ismerhettek. Vele dolgoztam és kirándultam sokat az elözö szerzödésben, Ö most szállt le február végén a hajóról. Ime pár kép innen is.






A szórakozás mellett ügyintézni is kellett, mert a régi vizumom novemberig volt ugyan érvényes, de itthon megújítottam mert kint elég bonyolult. Az orvosi alkalmasságim szintén júliusban lejár, de ezt is itthon egyszerübb elintézni mint Cozumelben szaladgálni dokihoz. Ezek intézési módja kicsit megváltozott az 5 év alatt, újdonság volt, hogy vizuminterjút online lehet kérni ( nem telefonon mint anno ) mindent ( igénylés, fizetés, fénykép ) már el lehet itthonról intézni, viszont nem 1-2 nap hanem 2-3 hét mire az ember kap idöpontot mert annyian vannak. Még jó hogy elkezdtem idöben :) Az orvos ugyan az mint eddig csak dupla annyiba kerül :( .



Akartam Egyiptomban egy búvárvizsgát is csinálni, de mivel a charter gépek nem mentek a kialakult helyzet miatt ezt most elnapoltam. Ki akartam még menni Svájcba, és Banja Lukára is látogatóba, de ez már sajnos nem fért bele... de ami késik nem múlik... :) 



A következö hajóm a Glory, ami Miamiból indul, 7 napos utakat jár kelet és nyugat Karib térségben. Búvarkodásra lesz lehetöségem böven úgy néz ki :)



Pénteken indulok egy újabb etapra. Ha van kedved ezúttal is tarts velem :) Hozok képeket, storykat, ahogy tudok :)



Üdv: Ricsi 








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...