Saturday, September 1, 2012

Orvos és a betegek

Ez utóbbi /beteg/ voltam én is 14-én. Azért írom dátum szerint, mert ezek a 12 napos cruise-ok teljesen összekavarnak mikor milyen nap is van. Éreztem már nap közben is, hogy kezd fájni a torkom és a fejem, estére talán még lázas is lettem. Az nap pont be-ki pakolós napunk volt, elég sokat dolgoztam. Elővettem mindenféle otthoni gyógyírt, strepsils, neocitran, saridon, gondoltam reggelre jobb lesz. Nem nagyon szoktam beteg lenni, ha mégis 1-2 napig csak. Mivel reggelre sem lettem jobban, ezért meglátogattam a medicentert. Elég modern felszereltségű a kis kórházunk hiszen 4000 ember közül azért minden úton akad pár gyengélkedő és még a személyzet is legalább 1000 fő. Megmérték a lázam, megnézték a torkom és az napra táppénzre raktak. Ilyenkor elveszik a mágnes kártyámat, tehát leszállni nem lehet a hajóról és persze dolgozni sem lehet. Elláttak gyógyszerrel, és mondták ha estig nem múlik jelentkezzem. Nem mondom jól is esett egy kis pihenő, éppen Monacoban voltunk az nap. Elég is volt ez az egy nap, aludtam, sétáltam a hajón és újra aludtam. Estére klasszisokkal jobban voltam. Bár a héten kicsit még köhögtem, de másnap már dolgoztam.
Nem volt ilyen szerencsés az az utas aki leesett a lépcsőről, eltört a jobb lába amit gipszbe is raktak azonnal, hiszen ez az első nap volt még csak a vakációjából. Ilyenkor lehet választani, hogy leszáll a hajóról és hazautazik vagy jön velünk tovább.  Mivel elég sok az idős utas, szinte minden úton előfordul, hogy valaki meghal. :(  Ez tulajdonképpen 4000 főnél nem olyan nagy arány, mégis olyan furcsa. Eljön egy szép kirándulásra és az utolsó útja lesz. Ilyenkor /ez még a Magicen volt/ vagy visszafordulunk, pl. ha mindjárt az első nap történik, vagy ha már odébb vagyunk akkor van a hajón kimondottan erre a célra hűtőkamra ahol a legközelebbi kikötésig tudják tárolni, majd ott kirakják. Ha valaki nagyon rosszul van és életveszélybe kerül akkor mentő helikoptert hívnak az éppen legközelebbi nagyobb helyről. Szóval minden előfordul, de az orvosi és ápolói állomány profi ezért mindenre találnak megoldást.
Még jó hogy ilyen hamar felgyógyultam mert 16-án írnom kellett a tesztet és nem ronthattam el. Tulajdonképpen lassan újra Monacoba érünk mert most olyan érdekes utunk volt / több ilyen nem lesz/, hogy Barcelonából indultunk és Velencébe volt a végállomás, tehát aki ott leszállt repülővel ment haza, és most hétfőn Velencéből indultunk és Barcelonában lesz a végállomás tehát innen is repülhetnek haza az Olaszok.
Eltelt egy hónap, nekem nagyon gyorsan repülnek a napok. 
Egyre többen olvassák a blogot és ezt itt köszönöm mindenkinek. Aki fel íratkozott az e-mail értesítőre, mindenképpen erősítse meg a kapott e-mailen a feliratkozást, mert másképpen nem megy levél az új postról. Ha pedig még nem tetted meg a bejegyzés feletti négyzetben lehet kérni a személyes értesítést.

Mindenkinek Üdvözlet Nápolyból!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...