Sunday, August 12, 2012

Itt az idő...

Eltelt gyorsan ez a 9,5 hét. Sok tennivalóval, pihenéssel, beszélgetésekkel, nyaralással, bulikkal, barátokkal röpült az idő. Tényleg igaz az a mondás, hogy nem az együtt töltött idő hossza, hanem az eltöltött idő minősége a lényeg. Ami még otthoni hír, hogy mindkét búvár vizsgám sikerült és Angliából időben meg is kaptam mindkét kártyát amivel esetlegesen merülni tudok majd. Íme:



Tehát kezdem onnan, hogy augusztus 2-án reggel 6,10 kor felszálltunk Budapesten egy másik "kolléganőmmel" Judittal /Ő már a Magicen is ott volt/ a repülőre. Reggel 8,35 kor kiértünk  Barcelonába, ott már a hajóról várt ránk egy kocsi és kivitt a kikötőbe. Konkrétan 10 órakor már a hajón voltunk. Elintéztük a papírmunkát, szerződést aláírtuk , beosztást megkaptuk. Itt kicsit más a munkabeosztás de sajnos nem sokkal jobb mint az előző hajón. Megkaptuk a szobánkat én újra a hajó elejébe kerültem, egy indonéz srác a szobatársam. Jelenleg felső szinten alszom, de mivel Ő 1 hónap múlva leszáll akkor leköltözöm :)




Délután még volt egy-két meeting és este már 8-10 ig dolgoztunk is. De az igazi meló másnap reggel kezdődött. Most a 7. emeleten dolgozom délelőttönként a szobákban. 25 szoba van a szekciómban ez mind 1 fürdőszobás, úgy hogy összességében kevesebbet kell takarítani mint a múltkor. A stuardom Cristine, ő egy tahi lány, elég jó fej, sokat beszélgetünk munka közben. Ezek a szobák már mind erkélyesek, nem is szoba inkább olyan lakosztály féle.


Délután hol itt, hol ott voltam a héten. Még nem alakult ki a fix helyem. A hajó tele van. Kb: 4300 utas van, többségében brittek, és spanyolok.

Csináltam az indulás előtt pár képek fentről. Itt lehet látni, hogy konténerekben szállítják a hajóhoz az árukat  /pl. kaja, tisztító szerek, ágyneműk, inni valók,  stb/ és ezeket a hajó aljába targoncákkal pakolják be. Az utasok bőröndjei is ilyen konténerekből kerülnek a hajóra.



Otthon sokan mondták, hogy többet írjak egy bejegyzésbe, de sajnos az idő és az internet hozzáférhetőség ezt nem mindig teszi lehetővé.

Egy másik kérés volt, hogy akinek nincsen facebook elérése valahogy hírt kapjon az új bejegyzésekről. Ezt sikerült megoldani.
Tehát a bejegyzés feletti üres fehér négyzetbe be kell írni az e-mail címet, majd visszaigazolni a kapott e-mailben szereplő linket. Ennyi! Amikor új bejegyzés születik akkor automatikus e-mail megy róla.
Remélem ezzel segítettem sokaknak!

És a végén pár kép rólam és az új egyenruhámról :)



Egyelőre ennyi innen Barcelonából! Mindenkinek üdv! :)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...