Sunday, November 18, 2012

Újra szárazföld közelében

Az 5 napos hajóút után szombaton reggel érkeztünk Antiguára, ez  a legelső elérhető sziget Európából átkelve az Atlanti óceánon. Az óceán és a Karib tenger határán van.
A hosszú hajóút egészen jó volt, végig gyönyörű napos, meleg idő, semmilyen vihar, eső nem zavart be. Délutánonként a Lanai-on dolgoztam, kb 4000 vendégből jó páran mindig kint voltak. Ilyenkor, egész napos hajóutakon, rengeteg kikapcsolódási lehetőség van a vendégeknek, sok színes program felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Színház, mozi, sport rendezvények, tornák, masszázsok, táncest, discó stb. lehet válogatni.
Minden este az óránkat eggyel vissza kellett állítani, így nem okozott gondot hogy átvészeljük az időeltolódást ami a két kontinens között van. Jelenleg 5 órával vagyunk visszáb az Európia időnél.
A hét elejei meetingen megkérdezték ki hol szeretné kivenni a szabad délutánját. Én többed magammal Antiguára kértem a kiszállási dátumomat. Már nagyon izgatottak voltunk ahogy reggel odaértünk, ezért belehúztunk a melóba, rekord idő alatt /fél 12-re/ végeztünk a szobákkal és leszálltunk.



Napfelkelte!


Ekkor dél volt kb, taxival kimentünk  a partra. A kocsiban lévő hőmérő szerint 32 fok volt. :) A sziget fő városa Szt. Johns, itt az egyetlen kikötő is. Főként a turistákból élnek az itt lakók.


Egyébként 6 fő részre van felosztva a sziget, ez egy tájékozódási térkép a kikötőben.



Fő utca.



Állítólag 365 strand van a szigeten körbe, hogy minden napra jusson egy :)


Megmártóztunk, úsztam egy jót, isteni meleg volt a víz. 
Gyönyörű fehér/es/ homok, égszínkék víz, lágy szellő ........:) Kár hogy vissza kellett menni a hajóra, élveztem volna még pár napot!


Pálmafák.......


Parti bárak......, kajálók......, karibi zene...!


Nyugodt partszakaszok.... Jó lenne itt lakni, búvárkodni.........:)


Mint a paradicsomban!


A fiúkkal pózoltunk kicsit a parton! Fürdés után nem kellett sokáig szárítkozni!


Beültünk egy gyorskajáldába.  Mivel a víz és a sör is 3 dollár volt, inkább az utóbbit választottuk. :)


A hajóval egészen a parthoz a házak mellé álltunk. Fél 5-re kellett visszaérni, mert 5-kor indultunk tovább és még dolgozni is kellett 2 órát. :(

Összességében nagyon szuper volt a hely, az hogy kiszállhattunk pár órára, a homok, a tenger, az úszás a lazulás finom volt a sör és a kaja is! :)
Ma St. Maartenen vagyunk! Ez is jó hely, talán egyszer itt is kiszállok és barangolok, fényképezek! Lehet hogy még ma..............?:)!

Addig is viszlát Európa!

Ricsi



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...