Sunday, February 8, 2015

Hajóvezetöi tanfolyam

Még megérkezésem után pár héttel jelentkeztem mentöhajó vezetöi tanfolyamra, de mire elindult pont éjszakás müszakba kerültem, ezért úgy döntöttem akkor, hogy kihagyom. Január elején viszont nekivágtam a két hetes kurzusnak, ami minden napi elfoglaltságot jelentett, de szuper munkaidöbeosztást kaptam mellé így nem volt megterhelö a napi munka mellett. 22-en voltunk összesen minden féle nemzetségböl.





Elsö hét elmélet, második hét gyakorlat a medencében, majd elméleti és nyílt vizi gyakorlati vizsga. Nem volt nehéz, mivel már tavaly márciusban elvégeztem Antibesben a hajóvezetö (ezen a linken elolvashatod ) tanfolyamot.



A képeket a vizsgán készitettem. Az elsön látszik az a kijárat ahol átszálltunk a mentöhajóra. Ez az ajto a hajó 3. emeltén van. A második képen egy magyar báros sráccal, Marcival beöltözve várjuk a vizsgát.


Végszükség esetére vannak evezök is, bár méretileg nézve lehetne lapátolni vele egy darabig hogy ha az oceán közepén kellene hasznealni :)



A vizsgáztato tiszt :)






A 60 kérdéses teszt hibátlan lett, a gyakorlati vizsgára elsöként jelentkeztem, az is jó lett.
Tehát ezzel is tovább gyarapodott a végzettségeim száma :) Úgy voltam vele jó lehet még valamire :)

Jelenleg éjszakás vagyok. Minden nap éjféltöl reggel nyolcig dolgozom. Szeretem, mert nagyon nyugis, nem kell vendégekkel foglalkozni. Néha már nagyon fárasztóak tudnak lenni a sok felesleges kérdéseikkel, meg az értetlenkedéssel. 
Ilyenkor megcsinálom a papírmunkákat, leadom a jelentéseket elveszett tárgyak, idöjárás stb.
Még egy hét és kezdödik a dry dock. Már most is vannak munkások akik a hajó alsó emeletein -2 -töl a 0. szintig ( ahol a dolgozok vannak ) megkezdték a felújítást, de igazából a nagy munka 12-én kezdödik majd el teljes gözzel amikor nem lesznek vendégek 2 hétig. De erröl majd részletesen a következö bejegyzésben.

Készülök már lassan haza. Még 7 hét van :)
Már elövettem a böröndömet is és beleraktam azokat a holmikat amik a szekrényemben voltak a megérkezésem óta érintetlenül. Mindig sok cuccot hozok :)

Virtuálisan küldök egy kis napsütést innen Floridából. Ahogy látom rátok fér otthon!

Üdv: Ricsi


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...