Saturday, October 20, 2012

Bravo, bravo...........

Ha ezt halljuk a hangosbemondóból nem vagyunk túl boldogok. Ez ugyanis azt jelenti, hogy valaki beugrott a vízbe! Na nincs sűrűn hál istennek, de azért előfordul, hogy valaki besokall /dolgozó/ és úgy gondolja az a legjobb megoldás, vagy éppen többet iszik a kelleténél /vendég/ és úgy gondolja nincs az a víz olyan messze.... :( Pontosan így hangzik a figyelmeztetés: bravo, bravo port side, vagy bravo, bravo starboard side.   Ezt csak mi a dolgozók értjük és ez azt jelenti, hogy ember a vízben az említett oldalon. Ilyenkor, mert természetesen ez már sötétben van ugye.....:) a hajó tovább megy majd megáll, és egy helyben forogni kezd. Reflektorokkal megvilágítják a vizet, hogy mielőbb meglássák a vízben az embert. A személyzetben megvannak az emberek akiknek ilyenkor a vizet kell pásztázniuk, míg meg nem látják a keresett személyt. Ha megvan, leeresztik a  motorcsónakot és érte mennek. Jobbik eset, ha mentőmellényben ugrik be, mert ha a mellény vizet kap azonnal működésbe lép egy ledlámpa a mellkasnál és  villogni kezd. Felhozzák a hajóra és a medical centerbe viszik kivizsgálásra. Ha történetesen dolgozó, akkor az cruise végén végleg távoznia kell a hajóról és a cégtől is. Legutóbb egy indonéz pincér unta meg a melót és ugrott le. 
Hogy megbizonyosodjanak róla ki hiányzik azonnal az officeba kell menni a dolgozóknak és kinyomtatják a dolgozók névsorát ami alapján mindenkit lecsipogtatnak, ezzel gyorsan fény derül rá ki is hiányzik.


Ezen a képen talán jól látszanak a méretek. A hajó 304 méter hosszú és 17 emelet magas.

És még egy érdekes kép. A 11. emeleten megrepedt egy üveg a hajó végében. Amikor kikötöttünk egy karbantartó külső függesztett kalickában kicserélte azt. Így láttam belülről.


Még 2 hét Európa és aztán indulunk át Amerikába. Bár még 20 fok körül van amerre mi járunk, de azért jó lesz már melegbe lenni. Hétfő este végre megyek az utolsó interjúmra. Aki teheti egy gondolat erejéig szorítson nekem este negyed 8-tól. :) 
A guest service maneggerrel interjúzom, Ő egy orosz nő, de állítólag nagyon kedves és aranyos. Hát meglátjuk. Sok múlik ezen a jövőt illetően.

Üdv mindenkinek Dubrovnikból! Ricsi




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...