Sunday, September 16, 2012

Buli, pihenés, szabad órák.........

Ebből is jut valamennyi. Na nem sok. Este amikor végzünk általában edzeni járok, mosok, pihenek, olvasok, filmeket nézünk de néha van egy-egy buli is a crew bárban. Ez az a hely a hajó 14. emeletén ahol a dolgozók bulizhatnak. Itt lehet alkoholt venni és inni, ha valakinek ehhez van kedve. Itt lehet szülinapokat ünnepelni és összejönni a barátokkal legyen az akár magyar vagy éppen indiai. Erre a helyre vendégeket nem engednek be csak minket. A sör nekünk itt 1 dollár, míg a vendégeknek a  bárban 6 dollár. :) Az utasok  egyébként a hajón nem fizetnek készpénzzel. Amikor megérkeznek a recepción megadnak egy fedezeti bankszámlaszámot, vagy befizetnek egy saját számlára egy bizonyos összeget, ez rákerül egy hajós kártyára, olyan ez mint egy bankkártya, erről tudnak a hajón mindenhol fizetni. Mindegy, hogy étterembe, boltba, bárban vásárolnak, vagy éppen egy fogfehérítő kúrán, masszázson vesznek részt a kártyáról költik a pénzt. Ha elfogy /ami elég gyakori/ akkor csak lemennek a recepcióra és töltenek rá újra. 

A héten Dubrovnikból éppen elindultunk Velencébe amikor iszonyatos nagy vihar kerekedett. Volt vagy 80 km/h szél, vitt mindent a fedélzeten, alig győztük kötözni az napágyakat, himbálóztunk rendesen. Egyébként itt Olaszország-Spanyolország között rengeteget esik az eső. Szinte minden másnap.

Azon gondolkozom, hogy beadom a papírom műszakváltásra. Ez azt jelenti, hogy átkerülnék egy olyan csoportba ahol délelőtt 8-14-ig délután pedig 19-23-ig lenne a munkaidőm. Így minden délutánom szabad, ha kikötős nap van, márpedig itt Európában majd minden nap az, mindenhol ki tudnék szállni és hátha sikerülne merülni is egyet. De ha itt nem is, ha áthajózunk Amerikába ott már biztosan.Amikor pedig hajós nap van, délután el tudnám intézni a mosást, edzést stb. 
Végül két bulis kép, a kis magyar csapatról.



Ez pedig Chivitavecchia-ban készült.


Szép napot mindenkinek Palma De Mallorca szigetéről.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...