Sunday, December 16, 2012

Virtuális hajóbejárás I.

Folytatom a hajó bemutatását, kicsit részletesebben. A képen látható szinten a dolgozók közös helységei vannak: étkező ami szinte egész nap nyitva van, reggeli, ebéd, vacsora színtere, de be szoktunk ülni laptopozni és dumálni is.  Itt van a crew bár, ahol a mindenki kiengedheti a gőzt. Van biliárd asztal, tv és lehet inni, nassolni miden félét nagyon olcsón. :) Eggyel lejjebb a -1 szinten vannak a kabinjaink. Általában 2 személyesek és 2 kabinnak van egy közös fürdője, tusolóval, wc-vel. Minden ajtó biztonsági, víz és tűzzárós. Nem sűrűn van olyan hogy egyszerre használnánk a fürdőt, de ha mégis egy fényjelző van mindkét szobában ami jelzi ha éppen van bent valaki. :)


Mentőcsónakból egy oldalon 9 van a hajón, egyenként több mint 200 fő fér beléjük.  A teljes utaslétszám beleférne egy esetleges mentés alkalmával. A dolgozóknak külön felfújódó mentőcsónakok vannak.






Pihenőtér a hajó elejében a szabadban. 15. emelet.


Spa részleg, szintén a hajó elejében van. Itt fizetős kezeléseken lehet rész venni. Masszázs, manikűr, pedikűr, fodrász, kozmetika,  szauna, jakuzzi, stb.


Hajó információs felület. Pontosan megmutatja, hogy éppen hol is járunk. Időjárási és szél tájékoztató, térkép, koordináták, sebesség, tehát minden fontos adat az éppen aktuális helyzetünkről.







Az utazás során nem maradhat el a rendszeres sport sem. A hajó végében vannak a sportpályák, futó pálya, golf, biliárd, belül a konditermek, tornaterem.



Egy kimerítő kosármeccs után azonnal lehet csobbanni a jakuzzikban, amiből  szinte minden szinten megtalálható egy.


Közben folyamatos / 24 órás/ munka folyik a spa szint alatti hajó hídon, ahova természetesen még mi dolgozók sem léphetünk be. Itt van a hajó "agya". A képen látható "kilógó"részben kikötéskor a másodkapitány navigálja a hajót, /ez már a szárazföld fölé lóg!/ hogy pontosan hogyan álljon be.


Találtam egy érdekes videót a Lídó /ahol most dolgozom délután/ szint építéséről.



 a bemutatás legközelebb folyt. köv.

A héten voltunk St. Thomason, Tortolán, Antiquan, és Nassauban. Mindenütt kiszálltunk, nézelődtünk, fürödtünk. Jó meleg van minden felé. Csináltam képeket, de még nem volt időm felpakolni a gépre.
 Kezd karácsonyi hangulat alakulni a hajón és a szárazföldön is, de nagyon furcsa mellé a 30 fok. Mindenhol díszek, égősorok, karácsonyfák, /itt egyébként is november végén feldíszítik a fát/ de sehol egy kis hideg vagy hó! :)

Üdv.  Miamiból:  Ricsi







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...