Saturday, October 15, 2016

A hurrikán nyomában

Múlt héten a keleti úton voltunk a  karibi térségben a Bahama szigetek között hajózva szinte követtük a nagy pusztitást okozó hurrikánt. Sorra jöttek az infók a többi hajóról, hogy módosított útvonalon mennek, nem kötnek ki Nassauban, Freeporton, Miamiban. Nekünk szombaton van ugye a Miami portos napunk de mivel pont elöttünk pénteken ért oda a nagy szél és esö mi már csak a nyomait láttuk. Egyébként kicsit érezni lehetett a szelet, ide- oda inbolyogtunk, de nagyjából ennyi volt :) 

Elötte héten is volt egy kis izgalom:) Éppen dolgoztam amikor éreztem, hogy lassitunk majd szinte megállunk. Történt ugyanis, hogy a hidról észrevettek egy kis csónakot az óceán kozepén, amelyröl emberek integettek :) Mint a filmeken. Fel is mentem lefilmezni öket. 

itt megnezheted


Már 5 napja hánykolódtak a vizen. Kubából indultak Amerika partjai felé. A törvény szerint ha elérik a partot akkor menedekkérelmet adhatnak be, de nem volt szerencséjük ( vagy nagy szerencséjük volt ) mert mi megmentettük öket az éhhalaltól, viszont így átadtuk öket a partiörségnek és visszakerültek Kubába.  Migránsok így is mondhatjuk, 5 fiatalember volt, talán annyi idösek mint Én. A jobb élet reményében nekiindultak, de elfogyott az élelem és a víz, és aztán fogyott az erö és a remény, talán csak arra maradt, hogy valaki megtálja öket. Orvosi ellátást, ennivalót, meleg ruhákat kaptak majd átadtuk Öket a patiörségnek. 

Még 4 hét, ennyi van hátra ebböl a szerzödésböl, a repjegy már a kezemben, ( söt már a vissza útra is)  hosszú volt, de nagyon jó volt hogy egy hetes intervallumban jártunk, igy azért kibirhatóbb.

Pár kép innen- onnan, akikkel a képeken vagyok már javában a vakáciojukat töltik otthon ( Szerbia, Makedonia, Anglia, Mo, ) Aki még itt van azokkal szinte együtt megyünk haza 1-2 hét eltéréssel.  Szervezzük az otthoni találkozókat is.  :) :) 













5 éve nem voltam otthon karácsonykor, se szilveszterkor. Mindig 30 fokban veröfényes napsütésben jött a télapó :) és diszitettük a fenyöt. Vágyom már egy havas karácsonyra :) 
Találkozunk otthon!

Üdv. mindenkinek: Ricsi



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...