Tuesday, October 13, 2015

Dolgos hétköznapok

Mivel itt minden nap munkanap sokszor azt sem tudjuk éppen milyen nap is van. Nálunk csak sea day ( vagyis tengeren töltött nap ) és port day ( vagyis kikötöben töltött nap )  váltakoznak. :) Az, hogy éppen kedd van, vagy szombat a hajós életben teljesen mindegy :)

Mostanában történt: 


Az elözö utunkon ahogy elindultunk Galvestonból kb. 5 óra múlva az egyik vendég szivrohamot kapott. Ekkor már este 9-10 között volt az idö. A hajó ilyenkor (mivel még az amerikai partoktól nem voltunk túl messze ) visszafordul és a beteggel visszaindulunk. Kb. hajnal 2-kor a partiörség helikoptere mintegy félórányi probálkozás után felhúzta a hordágyon a pasit meg a feleségét és mi egy újabb 180 fokos fordulattal ismét elindultunk Cozumel felé. Örült erös szél volt, a hajó billegett jobbra - balra, a hullámok csapdosták mindenfelöl. Én is kimentem végignézni a mentést, fel is akartam venni de sajna a sötétben semmi sem látszott, csak egy fénycsóva meg a szél viharos hangja hallatszott. :) Cozumelbe 3 órás késéssel érkeztünk meg, ilyenkor kicsit rácsavarunk a sebességre, hogy ne késsünk sokat. 

Két nap múlva jött az e-mail, a beteg túl van az életveszélyen bár még a korházban van. :)

A merülö társammal újra együtt voltunk szabadnaposok, így Cozumelben ismét tudtunk hódolni a búvárszenvedélyünknek. Most az idö is szuper volt, én csak fürdögatyában merültem, nagyon jó meleg volt a víz, a látótávolság pedig fantasztikus volt. Csináltam több videót is ez még vágásra és feltöltésre vár. Következö merülésnek pedig nagyon szeretnénk egy cápásat beiktatni, ami még ugyan a jövö zenéje de hátha sikerül :)


Beadtam egy kérelmet a miami office-ba a hazautazásommal kapcsolatban, mivel december elsején leszek itt 6 hónapja, utána már bármikor sanszos a leszállási dátum, de a karácsony miatt december 14 - január 14-ig nem mehet senki el, addig szünetel a hazamenetel. Tehát kérelmeztem, hogy dec. 14 elött küldjenek haza. Mivel kevés az ember, sajnos ezt elutasitották igy tehát biztos hogy nem karácsonyozom otthon, mert csak januárban fogok hazamenni. Mivel akkorra már 7,5 hónapom lesz ezért viszont hosszabb vakációra számithatok. Ami jól fog jönni mert sok utazást tervezek, jó lenne sielni, kirandulni havas! hegyekben. Szeretnék egy utazásra elmenni Vietnámba. A barátom egy video üzenetben megkért, hogy mindenképpen menjek ki hozzá Egyiptomba letenni a következö búvár vizsgámat, azonkivül sok - sok Bárányparty is vár rám szerte az országban. :) Pár baráti látogatás még talán belefér és már el is telik a 2-3 hónap otthon.


Vasárnaptól újra éjszakás leszek 2 hétig, ahogy ez letelik november elején pedig elindulunk három hosszabb útra, ami rég nem látott és soha nem látott helyekre visz el, ahol csak tudok leszállok és csinálok képeket amiket legközelebb megmutatok.


A mostani úton 10 kabinban hallásukban korlátozott (süket ) vendégek vannak. Ilyenkor ezekbe a kabinokba be kell szerelni egy kütyüt amivel levélben tudják a recepcióhoz eljuttatni a kéréseiket,  mert ha valami gondjuk van és szólni akarnak a telefonon az ugye nem müködik náluk. Tehát e-mailban tudunk velük kommunikálni. Nekem kellett tesztelni ezeket a szerkezeteket mert olyan sokszor nincs rá szükség, és el vannak mélyre raktározva.


Hirtelen ennyi. Legközelebb lesz kép is! Üdv. Mexikóból! Ricsi







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...