Thursday, August 20, 2015

Delfinárium, Cozumel, Mexikó

Egyik fö állomásunkon Cozumelben ahol két hét alatt 3 - szor fordulunk meg nagyon sok programot kinálunk a hajón utazó vendégeinknek. Szerzödésünk van több ottani céggel és jutalékért áruljuk a programokat az utasoknak. A hajó dolgozói cserébe ingyen vagy nagyon nagy engedménnyel vehetnek részt ezeken a kirándulásokon. Ezt a lehetöséget kihasználva mentem el búvarkodni és egy egész napos delfines programra. A búvárkodás a helyi kikötöböl indul ahonnan külön hajóval visznek el a merülö helyre. Egy 5 órás program 2 merülést tartalmaz ebéddel a fedélzeten, teljes felszereléssel, merülés vezetövel. De van lehetöség búvárvizsgát is tenni. Az 5 órás program ára 100 dollár.
A másik nagyon szuper lehetöség, látogatás egy kalandparkba. Ennek van több vátozata is, attól függöen ki milyen attrakciót akar kipróbálni, meddig akar maradni? 





A dolgozoknak elöre jelentkezni kell a programokra e-mailban, és a program elötti nap szintén e-mailban kapják meg a valaszt hogy a központ jóváhagyta e a kirandulást? Ha igen akkor a recepción ( vagyis nálunk)  kinyomtatjuk a részvételi jegyet és már csak abban kell reménykedni, hogy az idöjárás is kegyes legyen hozzánk és ki tudjunk kötni idöben. Na persze az ember olyan programra tud csak jelentkezni ami nem ütközik a munkaidö beosztásával. ( mi ezt 1 hétre elöre tudjuk, de pl. amikor takritottam akkor csak szabad delelöttre vagy délutánra számithattunk mert ott egész nap kellett dolgozni, délben csak 1-2 óra szünet volt ).

Szóval a delfinekkel úszás az egy leírhatatlan csodálatos dolog, mindenkinek ki kellene próbálnia egyszer. Ezek a nagyon inteligens állatok csodálatosan kedvesek, okosak, szeretik az embereket. Nagyon sok dolgora meg vannak tanitva és csak úgy suhannak a vizben. Ahogy a nagy tiszta izom testükhöz ér az ember szinte érzi azt az eröt amit sugároznak. Szeretik a simogatást és értik is amit mondunk nekik. A kirandulás 180 dollárba kerül, ez tartalmazza a 10- 15 perc delfinekkel úszást, kaját, kalandparki sétát. Nincs benne a fénykép vagy videó ára, amit profi fotósok készítenek rólad. Ezt utólag lehet megvásárolni 50/70 dollárért :)

A kalandparkban van egy trópusi állatkert szerü hely is, ahol csak úgy hemzsegnek a krokodilok.

Pár kép a kireandulásról:


Nagyon nagy az érdeklödés, sok a vendég ez látható a mentömellények számáról is :)






Volt itt minden: puszi :)



vontatás,


altatás :)


vízböl kiemelés, 



tánc :)








Mexikóban elmaradhatatlan ugye a tequlia




ezekkel nem szivesen találkoztam volna testközelben 


Még feltétlen el akarok menni egy maya turára amire már kétszer is jelentkeztem, de a Yucatan felszigeten általában akkora köd van, hogy reggel 8 helyett csak 11 kor tudunk kikötni és ezzel ugrik a 9 órai program indulás. Na de talán a hátralévö 3-4 hónapban lesz még alkalom erre is. Amikor kikötös napon van szabadidönk a közeli starndokon süttetjük a hasunkat a megunhatatlan fehér homokon és élvezzük a kristály tiszta türkiz kék kellemesen meleg vizet :)


Már szinte eltelt a szerzödésem fele, már ha 6 hónappal számolunk. Nagyon nagy a munkaerö hiány mostanában. Több a leszálló ember mint a visszjövö dolgozó. Elment a kanadai szobatársan aki szintén recepciós volt és 2 hétig nem jött helyette senki. Aki a helyére jött volna az utolsó pillanatban meggondolta magát és felmondott. De az utána lévö héten 2 supervisor is vakációra ment,  akik helyett szintén senki nem jött csak 10 nap múlva. Ugyan ez a helyzet a pincéreknél és a takarítóknál is. Tehát lehet hogy a 6 hónapból a végére több lesz :) Tehát ha valaki kedvet kapott lehet jelentkezni szerintem otthon is van felvétel a Carnivalhoz :)

Addig is olvassatok szorgalmasan..

Üdv: Ricsi







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...