Tuesday, September 30, 2014

Carnival Sensation


Túl vagyok a vizsgán, mondhatom hogy jól sikerült,  96%- al nekem lett a legjobb a tesztem. 



A két hét szuper volt, az elméleti oktatás mellett már a második napon be is álltunk dolgozni a recepcióra és a délelött tanultakat élesben ki is probálhattuk. Hasonlít a munka az angliaihoz, de mégis teljesen más. Nekem azért ismerös volt sok minden, kérdezték is hol dolgoztam elötte hogy így vágom a dolgokat? A vizsga után volt egy szuper záró vacsora ( olyan kiöltözös :D) ahol készült pár profi fotó is rólunk.





Aztán tartottunk még egy búcsúbulit is, jó kis csapatunk volt.


Szerda este mindenkinek kiderült melyik hajóra fog kerülni, szétszórtak bennünket minden irányba, én is megtudtam, hogy a Sensation-ra megyek ( ahol már nagyon várnak....:D),  aminek, az induló állomása port Canaveral, nem messze Orlandótól,  tehát pár óra buszozás után már oda is értem.

Ez a kép fogadott....nagyon jól esett!


 Másnap a Bahamákon Nassauban még tüzijáték is volt a 
 tiszteletemre :D



A munka nagyon tetszik. Persze oda kell figyelni nagyon, hiszen pénzzel is bánunk. 2000 dollár a pénzkészletem ez olyan mint egy kasszában a nyito készlet. Ebböl fizetek ki a vendégnek ha éppen kp. kell neki a számlájáról, vagy ehhez adodik hozzá ha nekem fizetnek ki pl. valamilyen szolgáltatást vagy belépöt egy rendezvényre. Ezzel az összeggel kell minden nap végén ( amikor nekem van a nap vége beosztástól függöen) elszámolni, lepapírozni, e-mailon a fönöknek és a könyvelésre elküldeni a napi jelentést. Az idöbeosztás is nagyon jó 4-5 órat kell dolgozni egyben majd szünet es még egy párat még késöbb. Legtöbbet pont óceános napokon kell, tehát amikor kikötünk akkor én is általában ki tudok szállni. A fönök egy amerikai csaj, jó fej!



Ma megvolt a szokásos biztonsági teszt is, 100 % lett, ezt minden alalommal meg kell irni.
Ajanlották hogy el lehet végezni egy mentöhajó vezetöi tanfolyamot is, amire jelentkeztem is mert belefér az idömbe és mivel a sima hajóvezetöi már meg van gondolom nem lesz nehéz.

A Bahamákon sok a program a vendégeknek, ezekre próbálok én is eljutni amennyire csak tudok.

Addig is üdv. mindenkinek aki olvas most éppen Nassauból!


Ricsi





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...