Saturday, July 20, 2013

Kalandos kiutazás...

Az itthon végzett tanfolyamok vizsgái miatt a május 25-i felszállásom helyett július 11-re kaptam új időpontot. Ha valaki hosszabbítani szeretné a szabadságot, egy e-mailt kell írni a cég Miami központjába és megindokolni miért is kell a több szabadság. Ha ezt engedélyezik akkor új felszállási dátumot adnak meg és gyorspostával elküldik az új szerződést is. Ezt történt nálam is. A szerződéshez mellékelve van a hotel neve és címe ahova meg kell érkezni.Ez jelen esetben nálam Miami volt, és innen utaztam volna  tovább ha......

3 héttel a felszállás előtt kell jelezni a cég felé, hogy melyik napon, pontosan mikor érkezem meg. Én mindig az első napra szoktam időzíteni, tehát most július 10-re foglaltam jegyet.
A jegyiroda azonnal ajánlatot adott egy 2 átszállásos jegyre, ami igaz hogy New Yorkban 6 órás várakozással, de még aznapi landolással elég jónak tűnt. 4 hónap alatt kb. 25 %-al emelkedtek a jegyárak! Mivel nem volt sok választás /1 átszállásos csak dupla annyiért volt már/ lefoglaltam.
A menetrend szerint Pestről 6:50-kor el is indultam és már 8-kor Münchenben voltam. Kis késéssel 9:30 helyett 9:50 kor el is indult a gépem tovább. Ennyi idő kell is egy ekkora reptéren a kényelmes átszállásra. New Yorkba ottani idő szerint  12:30-kor meg is érkeztünk. Már Pesten említették a becsekkoláskor, hogy a csomagomat itt át kell vennem vámvizsgálat miatt, majd újra fel kell adnom. Nem is volt ezzel semmi gond, kb fél óra alatt végeztem is. Vártam a 6:25-ös továbbindulást. Először csak halasztották a felszállást szinte félóránként, majd törölték a járatot másik 6-al együtt... Hurrá...:D Ekkor már 24 órája voltam "talpon". 3 órás sorban állás után kaptam 2 kajajegyet és közölték, hogy a másnapi gépek valamelyikére /8:30, 12:30, 18:20/  lesz helyem. A biztos a 18:20 arra tuti van hely. Tehát hajnal 1-kor álomra hajtottam a fejem. Mindig is vágyaim között szerepelt, hogy egyszer egy reptéren aludjak, hát most beteljesült ez is :D. Nincsenek véletlenek. :D



Mint a képeken látható bőven elfértünk mert egy óriási reptérről van szó. A kajajegyet bármelyik étteremben fel lehetett használni és a MC Donalds-ot választottam.


Vártam tehát egészen másnap este 6:25 -ig a továbbindulással, mert csak arra a gépre lett hely.



9:30 -kor landoltunk Miamiban, onnan elbuszoztam a Comfort Inn hotelba ami gyakorlatilag a reptér mellett van,  és ingyenes buszok járnak oda éjjel-nappal.
Beccsekkoltam és elfogyasztottam a jól megérdemelt vacsimat: Shrimp :D
Pár kép Miamiról!





Végre kinyúlhattam egy rendes ágyon 48 óra utazás után :D
Mivel a Fantasy hajóm délután elment, nagy esély volt rá, hogy nem váratják velem meg az 5 napot mire újra visszaér, hanem rákerülök egy másik hajóra.
Reggel csekkoltam a listát, de még nem voltam rajta.
A lista:
A hotel forródróton kapcsolatban van a Carnival központjával. Ha valaki megjön a dolgozók közül és bejelenkezik, jelentik nekik, ott pedig előbb-utóbb munkára osztanak. Ami azt jelenti, hogy reggel és este egy listát frissítenek ami a hotelban ki van függeszteve, ezen mindenki megtalálja hol, mikor, hova kell felszállnia.
Én a péntek esti listára kerültem az új hajóm a Paradise ami Tampából indul.
Szombat reggel 5-kor gyülekező  a hotel aulában ahonnan  busz visz el a hajóhoz ami kb.450 km-re van Miamitól Tampába.



A tampai port. Ezen a helyen a következő félévbe 4-5 naponta fogok megfordulni.
Felszállás............hamarosan!

Üdv: Ricsi








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...