Wednesday, November 14, 2012

Két kontinens között

Szombaton este a Kanári szigetekről indultunk a Transatlantic nevezetű cruisunkra. Sok amerikai vendég van, akik előzőleg átrepültek Európába és most velünk térnek vissza. Ez az etap a leghosszabb, 15 napos. Kedden indultunk Barcelonából, Mallorka és Malaga érintésével hajóztunk át a Gibraltári szoroson. Bár már sötétedett amikor odaértünk, mégis nagyon felemelő látvány volt látni egyszerre Európát és Afrikát. A 10. emeltről szemlélődtünk több százan dolgozók és utasok egyaránt. Csináltam egy videót is de sok nem vehető ki belőle. Ezért inkább néhány képet mutatok a Kanári Szigetek és Malaga kikötőjéről.









Vasárnap a Kanári szigeteken már nagyon meleg volt. Igazi Afrikai. Elhagytuk a hűvös Európát. Este már egy órával hátrébb állítottuk az órát. Ahogy haladunk át az óceánon, minden este egy órával hátrébb állítjuk az időt, hogy mire átérünk 6 óra eltérés legyen. Így egy hét alatt jó lesz átállni, nem is fog feltűnni a szervezetnek, hogy minden nap, 1 órával több. :) Ma van a 3. óceános nap, eddig szuper időnk van,  25-30 fok.  Valamikor ma délutántól megszűnik a műholdas kapcsolat, tehát nem lesz se net, se tévé adás, telefonos térerő már hétfő óta nincs. 2 napig leszünk elzárva, aztán ahogy közeledünk Amerika felé újra vesszük a jeleket a satelitről. Szombaton reggel kötünk ki /ha minden jól megy és haladunk a terv szerint/ Antiguán. Ott délutánra ki is kéretem többed magammal a szabad 3 órámat, ennyi óceános nap után jó lesz leszállni.:)

Most ha kinézünk minden fele a kék óceán vizét látjuk. Ha eddig kétségeink lettek volna hogy a föld nem gömb alakú, jelentem bebizonyosodott hogy igen is gömb és messze a látótér csupa víz és víz, sehol egy szárazföld! :) De szép látvány!

Üdv mindenkinek a nagy óceán közepéről! Ricsi







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...