Wednesday, June 5, 2013

Még mindig Antibesben...

Pár nap pihi és városnézés után egy kétnapos tanfolyam várt még rám. Azt az előző bejegyzésben nem is taglaltam, hogy maga a Bluewater cég nagyon profi a szakmában. A tanfolyamokra online lehet jelentkezni itthonról és 30 % előleg befizetésével lehet foglalni a helyeket. Szerveznek mindenféle  kurzusokat mindenkinek a deck személyzettől a stew-okon és szakácsokon át egészen a kapitányokig. 
Szóval előre itthonról kinéztem mit szeretnék elvégezni és jelentkeztem, majd a véglegesítés után megkaptam a tanfolyam anyagát is e-mailben. Ezt persze ott kint nyomtatott változatban is a rendelkezésünkre bocsátották. 
RYA Power Boat 2, ez a hivatalos elnevezése a második tanfolyamnak amit végeztem. Ezzel hivatásos hajóvezetői engedélyt kaptam 10 m-es tenderhajóra. Íme egy ilyen:



Ilyennel és ehhez hasonlókkal szokták a nagy hajókról, yachtokról az embereket a távolabbi kikötőből, esetleg a vízről a partra szállítani.
Maga a tanfolyam 2 x 8 óra volt. Egyik nap elmélet másik nap gyakorlati feladatokkal és vizsgával. 
3-an voltunk, egy Francia, egy Britt srác és Én.
Az egyik nap elméletben megtanultakat, másnap az antibesi kikötőből a nyílt vízre kihajózva a gyakorlatba is átültettük. Nagyon élveztem a hajókázást. Egy 145 LE Yamaha motor röpített minket. Bólyák közé ki-be állni, kikötni , szlalomozni ilyen és ehhez hasonló feladatok voltak.

Sikeres vizsga után megkaptuk a jogosítványt is.


 itt megtalálod az antibesi képzőközpontot és sok érdekes is van az oldalon.

Hazarepültem, majd itthon még egy tanfolyamra jelentkeztem, de erről legközelebb.

Sokan kérdezik akik csak az újabb bejegyzéseket olvassák, hogyan lehet óceánjáróra jelentkezni, nekik ajánlom elölről olvassák el a blogot és mindenre választ kapnak!

Üdv: Ricsi



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...