Sunday, April 1, 2012

Az új Stewardom...

Január közepén mikor Net az előző munkatársam haza utazott kíváncsian vártam kit fognak mellém osztani... Az embernek nem mindegy, hogy kivel dolgozik, jól megértik-e egymást, vagy egyáltalán megértik-e egymást?  Mivel itt rengeteg ázsiai, filippino, thai,  lengyel, szerb, szlovák, orosz, román ember dolgozik, természetesen mindenki más akcentussal és mélységben  beszéli az angolt. A nálunk keletiebbek, csak minimálisan beszélik a nyelvet, nekik szinte a vendégekkel nincs is kapcsolatuk. Nekem szerencsére a nyelvvel nincsenek gondjaim, ezért is kérdezi mindenki, hogy miért ebben a pozícióban dolgozom és miért nem a hotel menedzsmentjében? Hát persze mindenki ugye a létra alján kezdi  /vagy hogy is mondják ezt?:)/.

Tehát a mostani Stewardom indiai,  a neve Rosario. Bombay-ból való!
Ő 40 éves, nagyjából apám is lehetne... :D  15 éve dolgozik itt, már sokadik szerződését tölti a Carnivalnál. Nagyon jól kiegészítjük egymást a munkában. Jól tudunk együtt dolgozni, tudja hogy sok mindent rám bízhat /ami az Ő dolga lenne/, de ő is besegít nekem ha én vagyok megcsúszva. És a borravalót is igen bőkezűen osztja. :)


Itt már szinte nyár van... Minden nap 28-30 fok. Aki ismer tudja, hogy kiskorom óta soha nem nagyobb a hajam 1 cm-nél. Kéthetente gépelve van. Itt főleg megérzem ha egy kicsit is megnő. Eddig egy szerb srác nyírta, de ő nemrég haza utazott. Panaszkodtam Rosarionak, hogy ki fogja majd levágni a hajam /mert van ugyan nálam otthonról hozott nyírógép, de még magamnak sose gépeltem/, és Ő felajánlotta, hogy délután a munka után levágja mert régebben is több embernek vágta, tehát van gyakorlata a dologban. Nagy segítség ez nekem, mert délutánonként a Lanaion igen csak meleg van 2-7-ig....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...