Saturday, October 27, 2012

Ember tervez, .........

Ez a mondás különösen jellemző erre a hétre.
 Először is ugye 22-én hétfőn este lett volna az interjúm amire már több mint egy hónapja várok. Ezeket a meghallgatásokat mindig óceános napra rakják mert akkor kevesebbet kell a vendégekkel foglalkozni. Azért ilyen régen várok, mert időközben a régi Guest Service maneger /akivel az interjú lett volna/ szerződése lejárt és másik jött helyette. Mire sikerült időpontot egyeztetni vele  jó sok hét eltelt. Közben a papírom is elkallódott úgy hogy újra kellett kérelmet írnom. Szóval hétfőn 7-ig dolgoztam volna és utána interjú, erre háromnegyedkor szóltak, hogy egy öreg utas rosszul van, oly annyira, hogy útvonalat kell változtatni és mihamarabb kikötni. Mivel ilyen esetekben pont a szóban forgó maneger intézkedik, ezért az én interjúm elmarad. Hurrá. Megint várhatok!
De ezzel nem volt vége a programok átszervezésének. Már hónapokkal sőt néha évekkel előre meg van, hogy melyik úton mikor, hol kötünk ki, mikor indulunk tovább. Tehát teljes útvonalterv van, amivel  a vendég is természetesen foglaláskor már szembesül. De mivel nagyon szélsőséges mostanság már az időjárás Európában, változtatni kellett az útvonalon és a portokon is. A héten az első napunk Monacoban lett volna, de olyan vihar volt a partjainál, hogy egyenesen tovább mentünk, ki se lehetett kötni. Innen borult az egész időbeosztás és útvonalterv. 3 portot töröltek és több lett az óceános nap. Úgy, hogy most Velencében is 1 nappal hamarabb kötünk ki és fél nappal előbb indulunk. Rendesen 1.-én 14-kor érkeztünk volna és 2.-án este 19-kor indulnánk tovább, e helyett most 31.-én délben érkezünk és 1.-én 14-kor indulunk tovább. Nem volt nagy öröm a vendégek körében sem amikor ezt bejelentették. Ilyenkor némi kártérítést kapnak a változások ellensúlyozására, de biztos elég kellemetlen annak aki pont erre spórol már hónapokkal ezelőtt.
 Ez az utolsó Európai utunk, november 6.-án indulunk Amerikába. Szerintem legalább 2 cruissal hamarabb át kellene menni, mert itt az időjárás elég kiszámíthatatlan már ilyenkor. De hát nem kérdeztek meg! :):)

Végezetül egy kép a Livornói naplementéről. Ilyen képeket szoktam csinálni a kedvenc magyarországi helyemen a Velencei tavon is, de ez most kicsit más.


Mindenkinek üdv. innen Livornóból.

Ricsi


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...