Tuesday, March 3, 2015

Sensation Dry dock

Minden hajós életében eljön az idö (ha szerencséje van és pont nem vakáción van éppen ) amikor alkalma nyílík részt venni egy dry dock-os idöszakon. Persze vannak olyan poziciók a hajón (pl. gyerekfelügyelö, somelie stb) akiket mindig áttranszportálnak ilyenkor másik hajóra mivel nincs vendég igy nincs mit dolgozniuk.
A takritók, pincérek, szakácsok, mi a recepciósok maradtunk.

A mi hajónk adatai számokban:
1993-ban épült és állt szolgálatba, 2009-ben már részt vett egy nagyobb átalakitáson, modernizáláson, érdekesség, hogy akkor is pont februar 12-töl volt a dry dockja.

261 méter hosszú, 31 méter széles, 10 emeletes. 2634 vendég elhelyezésére alkalmas ami hétröl-hétre szinte mindig meg is van. A vendégeket 920 fönyi személyzet szolgálja ki beleértve a kapitányt és a takarítókat is. 
Jelenleg február 12 - 26-ig Freeporton szárazdockban állunk. Megérkezésünk utáni selfizés:





Már az utolsó utunkon is jöttek munkások kb. 100 fö akik a belso alsó tereket kezdték felujitani, ahol a vendégek nem járnak csak a személyzet.
Majd kiraktuk a vendégeket és elhajóztunk Freeportba ahol " kiszálltunk" a vízböl.

Másnap felvettünk még 800! munkást és elkezdödött a meló oroszlán része. Azóta mást sem hallani nappal csak fúrást, kopácsolást stb.

Ilyen volt:



ilyen lett:


Mi a recepción dolgozunk napi 6 órát, hol délelött, hol délután mert a munkásokat kell koordinálni. Ök a hajón laknak, esznek, majdnem olyanok mint az utasok.

Természetesen most nem fehér egyenruhában, hanem ilyen egyenoverallban van mindenki :) függetlenül attól, hogy mi a beosztása :)


Van amikor órákig nincs áram, vagy éppen víz, olyan ez mint egy nagy házátalakítás. A legrosszabb hogy nincs légkondi így a szobákban nagyon meleg van éjszaka. Én leleményes magyarként beszereztem egy ventillátort, azzal valahogy ki lehet bírni. :) De persze nincs annyi hogy mindenkinek jusson. 
A második héten egyik délelötti meló után lementünk megnézni 
"hogy halad a munka?"
Ime néhány fotó alulról:



A hajócsavarok és lapátok közelröl :





Gyakorlatilag most ezeken állunk:





Méretek ......:D




Este ki vagyunk világitva, hogy visszataláljunk ha éppen kiruccanunk a városba egy buli erejéig :D


Azért már jó hogy vége van. A hajamat lassan be lehet fonni olyan nagy, de a fodrászok még csak most jönnek vissza. Lassan minden visszaáll a régi kerékvágásba.
Már csak 26 nap van hátra és irány haza. 9 hét szabadságot kaptam ami elég jónak számít. 

Üdv mindenkinek, még egyszer hazaindulásom elött jelentkezem!

Ricsi


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...