Tuesday, January 10, 2012

Tanulás a hajón...

Azért mert nem mentem egyetemre itt is tanulok a hajón. Ezt a lehetőséget álmomban sem gondoltam volna. Ahogy ide érkeztem, és ismerkedtem a hajóval felfedeztem a Training Centert. Ez egy számítógépekkel, könyvekkel, szótárakkal és rengeteg más mindennel felszerelt nagy terem, ahol 453 féle képzés közül lehet választani. A legegyszerűbb tantárgytól a haladó szintű nyelveken át egészen a felsőfokú menedzser képzésig elég széles a skála. A jelentkezőket Ashley segíti  a képzés  és a szint kiválasztásában. Ő már nagy tapasztalatokkal rendelkezik ezen a téren, hiszen több éve itt van a hajón. Egyébként egy  brit srác akivel nagyon jókat szoktunk beszélgetni. Szóval az ő tanácsára először egy alapszintű menedzser képzést vettem fel, amit akár itt, de a szárazföldön is szinte minden téren tudok majd kamatoztatni. Ezt a fajta e-learningos tanulást úgy kell elképzelni, hogy a felvett tárgyat a saját időbeosztásunk szerint el lehet kezdeni tanulni és az anyagok után sikeres teszt kitöltésével lehet tovább lépni. Ez az alapképzés kb. 10 órából és a végén a vizsgatesztből állt. Már túl is vagyok rajta. A végeredményem 96% lett. Kaptam 6 oklevelet ami a sikeres teszteket igazolja. Pár kép a centerről!

E heti nyitvatartás.



A kék inges Ashley a tanácsadó.


Mivel a középiskolában 4 évig tanultam a spanyolt ezért második képzésnek a spanyol nyelvet választottam. Itt a hajón és a Mexikói kikötőkben jól jöhet ha folyékonyan tudok beszélni ezen a nyelven is. Ashley felmérte az eddigi tudásomat és eleve a közép haladó csoportba kerültem. Így most ezt tanulom.
Pár napja a liftben egy vendég spanyolul kért útbaigazítást. Az casinót kereste. Jó volt, hogy tudtam neki válaszolni az anyanyelvén!
Szeretnék itt a hajón a ranglétrán is feljebb lépni. Kinéztem a recepciós állást, amihez nagyon jól jön, ha spanyolul is jól beszélek!
Egyre többen látogatják a blogomat, de mivel itt a net korlátozott és nem mindig tudok elérhető lenni nem sokat tudom népszerűsíteni a blogot! Ezért kérlek ha tetszik a blog, népszerűsítsd a saját lehetőségeid szerint, hogy minél többen olvassanak! Köszönöm! Ha kérdésed lenne a bejegyzés alatt a kommenteknél hozzászólhatsz, kérdezhetsz vagy üzenhetsz is!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...