Wednesday, June 20, 2012

Búvárvizsgám története...

15-én kiutaztunk Horvátországba, Senj-be. Ott egy családi kempingben lévő búvárbázisra bejelentkeztünk és még aznap délután elkezdődött a vizsga. Először is a felszerelésekkel megrakott kiskocsit letoltuk a partra. 


Ezután összeszereltük a palackot a mellénnyel, nyomás alá helyeztük a rendszert, felvettük a ruhát, rá az ólomövet /ami nekem 9 kg volt/.




Ezután a vízben még felvettük az uszonyt a maszkot, a mellényt majd egymást leellenőriztük.


Ha minden rendben volt, akkor indulás a víz alá. Minden merülés előtt volt 4-5 vizsgafeladat. Ezután felfedeztük a mélységet... :) 11 és 16 méter között merültünk minden alkalommal.


A felszínen beúsztunk a légzőcsővel, majd amikor beértünk átvettük a palack reduktorját és lemerültünk. A víz lent 18-20 fokos volt. A ruha 5,5 mm vastagságú, tehát nem fáztam.

Két nap alatt 5 merülésem volt... :) Mindegyiket nagyon élveztem, a feladatok is jól mentek. Egy palackkal kb. 60 percig voltunk lent a mélyben. Csináltunk pár víz alatti képet is a lent látottakról.










A vizsgát sikeresen letettem. Most már ha lesz lehetőségem a Karib tengeren is kipróbálhatom magam. 18 méterig, párban merülhetek nyílt vízen... :) 

Nagyon nagy élmény volt. Köszönöm az oktatómnak Zolinak a precíz munkát. Ha kedvet kaptál jelentkezz Te is Itt!

Facebook: Fit Dive
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...