Tuesday, December 6, 2011

Az elsö napok a "mozgó városban"…


November 27-e igen hosszúra sikeredett…hajnali fél 2-kor elindultam a szállodából a Fort Lauderdalei reptérre, ahonnan 4-kor szállt fel az elsö járatom Charlotte-ba. Landolás után, gyors átszállás következett (a reptér egyik végéböl a másikba kellett mennem), majd reggel 10 órakor érkeztem meg Houston,Tx -ba. Innen a hajós cég által szervezett busz vitt ki a Galvestoni kikötöbe, ahol már ott várt a Carnival Magic. :) Jók voltak az elöérzeteim…mivel egy óriási hajóval találtam magam szembe…16 emelet, 300 méter összhossz…egy ember eltörpül egy ekkora "óriás" mellett.
Beszállás alatt ugyan úgy átvizsgálják az embert mint egy repülötéren…hiszen itt is elsödleges a biztonság. :) Ezután következett egy rövid tájékoztató, ahol elmondták az elkövetkezö pár nap tematikáját, majd jött a papírmunka…szerzödéskötés, útlevél és vízumvizsgálat…mikor minden intéznivalóval kész lettem, megkaptam a kabinom kulcsát, illetve egy mágneskártyát, ami a következö 7-8 hónapban az "otthonom" kulcsa lesz :) Megkaptam az egyenruhámat, amit a cég mindenkinek ingyen biztosít, és a saját nevemmel és poziciómmal ellátott kitüzömet is… ezt minden esetben viselnem kell. Éppen hogy kész lettem mindennel, amikor kinéztem egy kis ablakon és akkor döbbentem rá, hogy már egy jó ideje elindultunk és nagyba szeljük a habokat…hihetetlen, de meg sem érzi az ember. 
Az elsö 7 napos utamon láttam Montego Bay-t Jamaicán, a Kajmán szigetek egy részét, és Cozumel-t Mexikóban. Hát mit ne mondjak…szuper volt :)


1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...