Ha megadod e-mail címed értesülhetsz az új bejegyzésekről. Ingyenes!

Thursday, January 5, 2012

Az egyenruháról....


A mindennapokban ebben a szürke ingben és fekete nadrágban kell dolgozni. Elmaradhatatlan a kitűző ami alapján a vendég megszólít. Minden vasárnap van vendégcsere, mi szombaton megkapjuk a saját 23 kabinunk vendéginek névsorát. Ezekben benne van ha a vendégnek szülinapja van éppen ezen a héten, vagy ha valami extra kívánsága van azt is leírják. Nekem a vendégek vezetéknevét kabinra szólóan tudni kell, a velem dolgozó Stewardnak pedig az egész nevét. Tehát az amerikai és mexikói családnevekben már otthon vagyok. :)


Hetente 2 este úgynevezett elegáns este van. Ez azt jelenti, hogy a vendégeknek is öltönyben, a nőknek elegáns kosztümben vagy koktélruhában kell megjelenni. Ilyenkor mi is "kiöltözünk". Fehér ing, csokor nyakkendő, mellény...... és mehet a takarítás". Elég érdekes látvány!


Az egyenruhákat le lehet adni mosatni minden nap, amit felcimkézve kb. fél nap alatt rendbe tesznek. Ha éppen mosok akkor  a saját ruháimmal együtt dobom előbb a mosó majd a szárító gépbe. Aztán egy gyors vasalás és már kész is..Egy héten egyszer szoktam mosni, főleg óceános napon, amikor egész nap a habokat szeljük. Íme pár kép a mosodáról és a vasalókról. Szuper gépek pikk-pakk kész minden.Az új év új dolgokat is hozott, de erről legközelebb! Szeretném ha Te aki olvasod a bejegyzést hozzászólnál,  esetleg kérdeznél. Biztos rengeteg olyan kérdés merül fel ami nekem eszembe sem jut!  Esetleg megírnád, hogy miről olvasnál szívesen! Hozzászólni a bejegyzés alatti részben lehet, névvel vagy névtelenül.  Ha tetszik a blog oszd meg valamelyik közösségi oldalon, hogy mások is olvashassák! Köszi!
5 comments:

 1. Rettentő érdekes ez a mosoda, mintha a jövőből érkezett volna a fotó!
  Figyelni fogom a blogot, fiam egyik jó barátja dolgozott tengerjáró hajón, így a te történteteiden keresztül megismerhetem, hogy milyen ez az élet.
  Üdv: Vargáné

  ReplyDelete
 2. Mikor ilyen kiöltözős, puccos este van, akkor a vendégek mit csinálnak és nektek mivel van több dolgotok? :)

  Hegedűs Dóri

  ReplyDelete
 3. Nekünk ugyan az a dolgunk mint egy sima este...nincs semmi extra feladat...a vendégeknek is szokásos a menetrend, kiöltözve mennek elegánsan kajálni...ennyi.

  ReplyDelete
 4. Ja értem. Szóval mindenki megmutatja az armanit meg a chanelt és annyi...:DD
  De biztos jó lehet...:)
  Gratulálok a teszthez csak lusta vagyok az új bejegyzéshez írni...:D
  Mikor írtad hogy spanyolt tanulsz, jót nevettem mert eszembe jutott László Sándor kedvenc mondása ha nem volt spanyol házink: "Na de drága gyermek!!! :OO"

  ReplyDelete
 5. Szia Ricsi! Nagyon jó ötletnek tartom a blogodat. Mindig is érdekeltek az óceánjáró hajók. Büszke lehetsz magadra, hogy ennyi idősen eljutottál oda. Figyelemmel kísérem a blogod mostantól....megyek visszaolvasni. :)

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...