Sunday, April 22, 2012

Jamaica, Kajmán szigetek, Mexikó...

Ezt az útvonalat járjuk most egyfolytában 4 hétig... Nem szokott ilyen lenni, mert általában hetente új körön megyünk, de most az idő és a legjobb búvárkodási körülmények miatt ide járunk minden héten vissza. A Kajmán szigeteken van a világ egyik legnagyobb korallzátonya. E miatt ki sem tudunk kötni a szigeten, csak kb. 500 m-re a parttól tudunk megállni. Onnan kishajókkal lehet kimenni a partra amik fél óránként járnak a part és a hajó között.


Jó meleg van... Most már kezd állandósulni az éjszaka 23-25, nappal 30-33 fok. A víz is jó meleg. A hajó belsejében mindezt nem lehet érezni mert van központi légkondi ami kellemes hőmérsékletet biztosít. Aludni jót tudok. :)


De télen /január/ volt olyan nap is amikor a viharos szél miatt egyáltalán nem tudtunk a Kajmán szigeteknél kiszállni... Csak megállt a hajó 1-2 órára és törlődött ez a megálló, mert a partot nem lehetett megközelíteni... Ilyenkor a vendégek kártérítésként visszakapnak a befizetett összegből.



A szobatársam ma leszállt és elutazott haza. Most egyedül vagyok még, de szerintem nem sokáig mert sokan szálltak fel most is újak... Valószínűleg nem magyar társam lesz mert már alig vagyunk egy páran. Erről majd a jövő héten!




Üdv mindenkinek otthon! :) 

1 comment:

  1. Kedves Ricsi !
    Csodás helyeken jársz!
    Nagyon becsüld meg ezt a munkát ,mert egy magamfajta egyszerű ember az életbe nem jut el ilyen gyönyörű helyekre !
    Nagyon ügyes vagy és kitartó ,csak így érhet el az ember valamit az életben .
    üdv;Éva

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...