Ha megadod e-mail címed értesülhetsz az új bejegyzésekről. Ingyenes!

Sunday, May 12, 2013

STCW Basic 95 tanfolyam Antibesben

Az elmúlt héten ezt a képzést végeztem el Franciaországban, Antibesben  a Bluewater képzési központban. Magyar fordításban ez egy komplett tűzvédelmi, munkavédelmi, elsősegély és mentési tréning. 5 napos volt összesen, amely tartalmazott elméleti és gyakorlati órákat.


A szállásom a közeli L' Éden kempingben van. Innen 5 percnyi sétára, a belvárosban tartják az előadásokat a képzési központban, ami szuper tantermekkel, és minden egyéb a tanfolyamhoz szükséges kellékkel fel van szerelve. Az első két nap tűzvédelmi képzés és gyakorlat keretében megtanultuk a különböző tűzfajtákat és a hozzájuk tartozó oltási szabályokat. Majd ezt élőben egy korom sötét konténerben, légzőmaszkkal be is mutattuk a 3. napon. Egy emeletes térben tüzet gyújtottak ahova hármasával csoportokban mentünk be, és a helyszínt felderítve, a sérülteket kellett kimenteni és a tüzet a fajtájának megfelelő oltási anyaggal eloltani. Nagyon élveztem a feladatokat.
A tanfolyamon összesen 24-en voltunk. A világ minden tájáról mondhatni, hiszen volt aki Új-Zélandról,  Angliából, Ausztráliából  sőt még az Arab országokból is érkeztek. A tanfolyam angol nyelven volt megtartva.
A tüzesvizsga után következett az elsősegély oktatás, ami egy magasabb szintű itthoni egészségügyi vizsgának felel meg, lélegeztetés, stabil oldalfekvés, kötözések stb. ezek már ismerősek voltak az itthoni elsősegély tanfolyamról. Az 5. napon, túlélési és menekülési technikákat tanultunk és sajátítottunk el. Egy medencébe mentőmellénnyel 3 méter magasról kellett beugrani, majd mentőcsónak felborulást szimulálva, azt vissza kellett fordítani, bemászni, kimászni, társat menteni és hasonló érdekes feladatokat kellett teljesíteni.
A sikeres vizsga után egy nemzetközileg elismert angol nyelvű bizonyítványt kaptunk.

Most 4 napig szünet van, utána vár rám még egy hajóvezetői tanfolyam is. Közben ellátogattam pár közeli városba: Monaco, Cannes, Antibes. Pár kép ízelítőül a többit 
 megtalálod. Várom már a szerdát és a tanfolyamot. Sokat gyakoroltam hajószimulátorral a gépen, de élőben biztosan sokkal érdekesebb lesz.
Hamarosan beszámolok erről is.

Üdv: Ricsi

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...