Ha megadod e-mail címed értesülhetsz az új bejegyzésekről. Ingyenes!

Tuesday, December 10, 2013

Életjelek Angliából...

Régen jelentkeztem már, sokan írták, hogy kíváncsiak a továbbiakra...
Yacht Show Monaco. szuper volt, rengeteg érdeklődő ember, öltönyös gazdagok, üzletemberek akik éppen valamelyik yachton foglaltak egy charter járatot, vagy üzleti ügyek intézéséhez kerestek megfelelő méretű és kinézetű hajót. A show után még maradtam egy hetet Antibesben de sajnos már eléggé szezon vége volt így úgy döntöttem, hogy majd tavasszal próbálkozom újra.
Ahogy hazaértem pár nap múlva jött egy levél a Carnivaltól, hogy felvettek a Guest Servicesre, de ahhoz hogy a valóságban recepciósként dolgozzak szükség van még egy 1 hónapos tanfolyam elvégzésére. Ez a képzés valószínűleg januárban lesz de erről nincs pontos infó. Tehát addig várok...
És hogy ne teljen csak úgy el ez a pár hét, hónap ???? ki tudja mennyi, úgy gondoltam kipróbálom magam Angliában. Nem a szívem csücske ez a hely: hideg van, sokat esik, de mégis nekivágtam és egy hét után már mint Steward dolgoztam ebben az 5 csillagos  Hyatt Szállodában
Egy ügynökségen keresztül kerültem ide, de csak átmeneti állapotként mert közben saját menedzselésben recepciós állást kerestem. Volt egy hetem a munkába állásig addig szétnéztem Londonban íme néhány kép:


Kiváltottam az NI számot ami ugye mindenkinek kell a munkába álláshoz. Bár már dolgoztam 6 hetet Angliában mielőtt kimentem a hajóra, de mivel akkor tudtam, hogy nem maradok ezért akkor nem váltottam ki. Az akkori bankszámlám és bankkártyám is meg volt még ami nagy előny itt. Érdekes hogy 2 év alatt nem volt semmi bankköltségem, számlavezetési díj meg stb. ami otthon horror pénz. :) 
Beadtam a jogosítványom is cserére, mert az angol jogsi a világ 70 országában érvényes, hátha szükségem lesz rá még erre arra... :)

Tehát elkezdtem dolgozni egy ismerős terepen: housekeeping. Közben folyamatosan adtam be az életrajzomat recepciós állás hirdetésekre és elég gyorsan be is hívtak több helyre.
Első kör, második kör és felvettek!

Itt fogok dolgozni mint recepciós:


Ez nagy lépés nekem, végre az eszemet az angol tudásomat használhatom és kamatoztathatom... Már középiskola 3.ban amikor Amerikában voltam cserediák, nagyon tetszett nekem, hogy öltönyben kellett suliba járni nap mint nap. Tehát ez az öltönyös megjelenés bejön nekem. :) 
Bár nem tervezek sokáig maradni, de ki tudja?

Valahol vár a víz, a kite, a meleg, a yachtok vagy az óceánjáró?????

Nem tudni!

Mindenkinek Boldog Ünnepeket!


Ricsi

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...