Sunday, August 19, 2012

Róma és Velence

Ez a két hely az ahol pár órára ki tudtam szállni a héten. Voltunk még Dubrovnikban, Nápolyban, Marseillesben, Messinában és Livornóban. Ezeket a helyeket csak a hajóról kinézve láttam egyelőre. 
A Breezen 12 napos útjaink vannak ami abból a szempontból jó, hogy ritkábban van "nagy melós nap", mert a ki-be szálláskor reggel 5-től dolgozunk úgy, hogy előtte este is éjfélig a csomagokat pokoljuk, tehát 5 től takarítás 14-ig, aztán az új utasok csomagjainak szétosztása addig míg kész nincsen. Ezt nevezem és nagy melós napnak. 4300-as utaslétszámnál elég húzós nap. Este nem nagyon kell ringatni senkit, legalább 2 nap mire kiheverjük ezt. 
 Délutánonként az 5. vagy 10. emeleten dolgozom. Onnan szép a kilátás minden felé. Mivel szinte minden nap reggel valahol kikötünk az utasok nagy része leszáll és csak késő délután jön vissza, tehát ilyenkor nem olyan vészes a meló. Járok újra edzeni is, igaz itt nincs spinning, de az edzőteremben lehet válogatni a különböző gépek között.

Rómában nem csináltam képeket mert nagyon rövid volt az idő, majd legközelebb.
 Velencében minden alkalommal 1.5 napig maradunk, tehát szabad az egész este, ezért munka után 7-kor egy kolléganőmmel elindultunk szétnézni. Soha nem volt még egyikünk sem itt.  Szerencsére minden hajómegállónál van térkép, tehát azonnal láttuk, hogy hajóval a canálison merre is kellene menni, hogy a  turisták által kedvelt Szent Márk térre jussunk. De mi inkább gyalog bolyongtunk Velence utcáin, hidakon és sikátorokban, hangulatos utcák és kikötők között, nyár esti melegben, innen-onnan halk zene szólt és  végül sikeresen eljutottunk a célunkhoz.







Hátam mögött a Dózse palota, a bazilika és az óratorony kivehető a képről. Nagyon hangulatosak az utcák, terek, hidak  és a rengeteg víz minden felé elképesztően szép és érdekes látvány. Sokan voltak, főleg a fő téren, nagy meleg volt, de már messziről dörgött. Beültünk egy  sörözőbe és abban a pillanatban leszakadt kint az ég. Óriási nagy eső lett, fél óráig tartott. Minket ez egyáltalán nem zavart, jót söröztünk, beszéltünk az otthoniakkal is. Itt végre volt gyors wifi /a hajón valamiért nagyon lassú mostanában/ gyorsan elintéztem a leveleimet, frissítéseket stb. 11-után elindultunk visszafelé, de mint egy óra múlva kiderült csak körbe-körbe járkáltunk. Emlékezetből indultunk el a hajónk felé, de sokszor az utca folytatása csak víz volt, s mert odafele világosba mentünk és időközben besötétedett nem nagyon találtuk a vissza utat. Ezért úgy döntöttünk, hogy vaporettóra szállunk / ez a szigeten a fő közlekedési eszköz, tulajdonképpen egy kishajó amiből menetrend szerint legalább 15 fajta közlekedik és a sziget sőt még a közeli szigetek minden csücskébe is elszállítja a vendégeket a canalison/  és azzal megyünk vissza. 



Ez egy vaporetto útvonal térkép, bárhova el lehet vele jutni.
A jegy 6,5 eur volt, nem egy BKV jegyár de hát még is csak Velencében vagyunk. Egyébként a jegy nem egy útra hanem 1 órára érvényes mint ezt megtudtuk, tehát legközelebb még világosban jobban szétnézünk majd a kanális két oldalán, hiszen egy  jeggyel akár 2-3 szor is oda-vissza elhajókázhatunk. Szuper volt az út, szinte a hajónál tett le bennünket a Szent Martha állomásnál.




Ezt a pár képet akkor csináltam mikor még odaértünk délután 2 felé. A szigetek között behajóztunk egészen Velence szárazföld felöli oldalára.
Élmény volt. 

Mindenkinek további szép nyarat! Egy hét múlva jelentkezem!

Figyelem: Amennyiben szeretnél értesülni róla, ha új bejegyzés lát napvilágot, íratkozz fel a listába,  az oldal tetején lévő fehér téglalalapba be kell írni az e-mail címed és autómatikusan megkapod a bejegyzést e-mailben.








2 comments:

  1. Kedves Ricsi!
    Köszönöm szépen hogy ilyen bőségesen leírod hogy merre jártok!
    Velencében én is voltam ,valóban gyönyörű!
    üdv;Éva

    ReplyDelete
  2. Hát remélem én is látni fogom hamarosan. /nem csak képeken/ :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...