Ha megadod e-mail címed értesülhetsz az új bejegyzésekről. Ingyenes!

Monday, May 25, 2015

Otthon, édes otthon ..........:)

A hazaút rendben ment, minden csatlakozást elértem a rövid átszállási idö ellenére :D Itthon aztán kezdödött a lazítás, tervezgetés, mikor, hova, kivel .......:)
Elég sürüre sikeredett a program: 
Elöször is az útlevelemet kellett megújitani, mert igaz, az amerikai vizumom még érvényes 2016. novemberig, de az útlevél lejárt az idén májusban. Megcsináltattam, de ilyenkor ha visszamegyek mindkettöt kell vinnem, mert csak a kettövel együtt tudok belépni Amerikába.

Véradás, ha itthon vagyok kötelezö program, most a 4. volt :D
Beterveztem pár Bárány partyt, az elsöt mindjárt a névnapomon. :) Emlékezetes volt, elötte nap kaptam egy portrérajzot róla és ott dedikáltattam vele :)Voltam Pesten is pár napot Tibinél, mert ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez. ( most én voltam Mohamed ) :)


Elindultam egy nagyobb lélegzetü útra is Egyiptomba. Elhatároztam, hogy fejlesztem kicsit a búvártudásomat és elvégzem a következö szintet az Advanced Open Water Diver búvártanfolyamot. Ez egy 2 napos elméleti és gyakorlati oktatás 5 merüléssel, de mivel már elég régen voltam a "víz alatt" ezért elötte még egy napos búvártúrán is részt vettem hogy felfrissitsem kicsit a tudásom. Összerektam egy kis ízelítö filmet a csodaszép Vöröstengerröl.  :)


                                           


Az oktatóm Mohab nagyon jó fej volt, gyorsan összebarátkoztunk. Mondtam neki, ha újra jövök haza,  megint megyek és merülünk. Angolul szuperul kommunikáltunk a felszinen :D Sosem felejtem el amikor a tanfolyam végén ketten :) felpattantunk az Ö robogójára, felpakoltuk a táskáinkat azokra keresztbe az uszonyomat és elmototroztunk egy kikötöhöz közeli internet kávézóba. Aki ismeri az egyiptomi közlekedést annak nem kell magyarázni milyen félelmeim voltak, de ennek ellenére odaértünk :) :) Nagyon más világ az övék de nagyon tetszett :) Ha tanulnál búvárkodni vedd fel vele a kapcsolatot ITT Ö mindenben segít, nagyon profi hivatalos PADI oktató! Voltam quadozni a sivatagban, egy beduin faluban tevegelni, bejártam Hurghadat és végre tökéletesítettem a kite tudásomat. A fakultativ programokra a Liliom Tourssal utaztam, Brigi egy kint élö magyar "csaj" (remélem nem sértödik meg ezért ) aki megmutatott sok mindent ami magyar szemmel érdekes lehet. 
A kite-ozáshoz a legjobb helyen voltam, itt minden adott volt hozzá: sekély víz, szél, meleg stb.


 


Imre és Barna: Lassan eljön az idö, hogy összemérjük a sebességünket, Ti surffel Én kite-al valahol egy nagy vízben............:)Ö Márió a kite centrum vezetöje.

Itthon még pár party, egy balatoni kite-ozás és már el is repült a 9 hét.


Következö hajóm a Carnival Triumph lesz. Föleg Cozumelbe fogunk hajókázni 4-5 napos utakat, de lesz 10-11 napos túra is novemberben.  De erröl bövebben majd kintröl. 

Mindenkinek köszi aki olvasott eddig és olvasni fog, népszerüsíti a blogomat akár megosztással akár más módon.

Nemsokára kintröl jelentkezem!

Itthon sok ötletet, kérést kaptam a bloggal kapcsolatban, ha neked is lenne ilyesmi gondolatod ne habozz megosztani velem

RicsiNo comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...