Ha megadod e-mail címed értesülhetsz az új bejegyzésekről. Ingyenes!

Monday, June 15, 2015

Carnival Triumph

Immáron a Mexikói öbölböl köszöntök mindenkit, ahol a Carnival Triumph fedelzetén dolgozom az elkövetkezendö 6-7 hónapban.

Sokaknak ismerös lehet a név, (tele volt vele a sajtó )  igen ez az a hajó ami tavaly napokig vesztegelt a mexikói öbölben tele utassal, mire több napig tartó vontatás után megérkezett Galvestonba a portjába. Ami elromolhat az (néha ) el is romlik. Persze ilyen esetekben az utasokat nagy kártérités illeti meg,  akkor a fedelzeten lévö pórul járt utasok e mellett még kedvezményes utazási lehetöségeket  kaptak a cégtöl cserébe az elrontott vakációért.Mostanra már mi sem látszik ebböl, hiszen a hajó ezután hosszas javitásra és karbantart,ásra drydock-ba vonult.  Teljesen felújítva, modernizálva, csillogva villogva kezdte meg újra a munkát,  jelenleg 3400-3600 vendéggel indulunk 5 napos utakra Mexikóba.


Fö úticélunk Cozumel, ami a buvárok kedvenc célpontja (az enyém is :) ) itt a világon a legnagyobb a vízalatti látótávolság. Én is elhatároztam, hogy ebben a szerzödésben annyit merülök amennyit csak tudok.  A további búvár céljaimhoz ugyanis most gyüjtenem kell a merülések számát. A város egyébként a  Yucatan félsziget keleti oldalán a Carib tenger felöl van egy szigeten. Áthajózunk a mexikói öblön kikerülve a félszigetet, ez oda vissza 1-1 napot jelent. 
Fehér homok, meleg víz, szubtrópusi éghajlat..... de beszéljenek inkább a képek! A legutóbbi szárazföldi kiruccanásunkon felfedeztünk egy éttermet a neve Drakula :) ahol nagyon finom magyaros kaják vannak. Bár Én nemrég voltam otthon, de a magyar csapat többi tagja már nagyon ki van éhezve az otthoni ízekre. Van aki már 9 hónapja melózik egyfolytában.  Van itt mindenféle finomság: töltöttkáposzta, húsgombóc leves, mellé pedig (nekem retró) magyar zene szól. :) Másik amit mindenképpen ki akarok próbálni itt a búvárkodás mellett, az a delfinekkel úszás. Van itt egy nagy delfinárium ahol delfinshowra lehet befizetni, utána pedig van sima és terápiás úszás.


Persze sok más egyéb programot is kinálunk a vendégeinknek:   .....

Innen a Yucatan felsziget északnyugati oldalán lévö Progresoba megyünk minden utunkon. 

A hajón a  társaság nagyon jó, talán az eddigi legjobb. A szobám a 4. emeleten van, innen a 3.-ra járok dolgozni. A beosztásom ugyan az, az egyenruhám más, de még nincs képem róla. :) Ami változás hogy az irodánkban van 2 nagy ablak amin kilátunk a külvilágra, oda ahol éppen vagyunk :) A szobatársam egy kanadai srác, szintén recepciós és búvárkodik is, remélem lesz lehetöségünk együtt merülni ( Ö még 1,5 hónapig van itt ).

A szülinapomra meglepetés party és más érdekességek voltak, de erröl majd legközelebb!

Adios! 


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...